sistem de ventilatie casa

5 Mituri despre un Sistem de Ventilatie cu Recuperare de Caldura

Cat de important este să respirăm aer proaspăt și curat in  timp ce creștem eficienta energetică a locuinței?

 

Aerul curat și proaspăt este esențial pentru sănătatea întregii familii, ajutând la îmbunătățirea calității respirației și a stării generale de bine. În același timp, creșterea eficientei energetice a locuinței poate fi un factor important pentru reducerea costurilor cu încălzirea și răcirea aerului din camera. Din păcate, aerul vechi și poluat din interiorul locuinței poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre, provocând oboseala, probleme respiratorii și afectând sistemul imunitar.

Cu toate acestea, exista o soluție – sistemul de ventilație PRANA. Acesta ajuta la asigurarea unui aer proaspăt și curat în interiorul casei tale, fară a fi necesar să deschizi geamurile și să afectezi eficienta energetica a locuinței tale. Sistemul utilizează recuperarea de căldură pentru a încălzi aerul exterior în timp ce îl filtrează de microbi, praf, poluare și alergeni. Astfel, poți beneficia de aer curat și proaspăt, fară a fi nevoie să deschizi geamurile și să plătesti mai mult la factura de electricitate.

Este important de știut că sistemele de ventilație cu recuperare de caldura PRANA dispun de schimbător de căldură din cupru natural german, antistatic și antiseptic, care asigura o filtrare naturala a aerului, reducând riscul de multiplicare a bacteriilor și virusurilor.

Însă, sunt câteva mituri care circulă despre un sistemul de ventilație cu recuperare de căldură, vom prezenta aici câteva dintre cele mai des întâlnite:

 

1. Sistemul de ventilatie va inlocui sistemul de incalzire din casa ta. In realitate, recuperatorul este un dispozitiv de ventilatie, nu de incalzire. Datorita recuperarii, el incalzeste prin tranfer termic aerul exterior cand acesta este introdus in camera dar nu incalzeste camera in sine.

2. Nu este necesara instalarea unui sistem de ventilatie daca aveti un aparat de aer conditionat in camera. Aparatul de aer conditionat incalzeste sau raceste aerul care deja se afla in camera, dar nu asigura eliminarea aerului vechi si introducerea aerului proaspat din exterior.

3. Recuperatorul creste semnificativ costurile cu energia electrica. Eficienta sistemului de ventilatie PRANA poate ajunge pana la 96%, astfel incat puteti asigura locuinta dumneavoastra cu aer proaspat la o temperatura confortabila 24 de ore pe zi. Aceasta ajuta la economisirea semnificativa a costurilor de incalzire in timpul iernii si de racire a aerului in timpul verii. Consumul de energie electrica al recuperatorului PRANA este, de asemenea, neglijabil.

4. In procesul de functionare a recuperatorului, bacteriile periculoase se acumuleaza in interiorul acestuia. Cuprul, din care este fabricat schimbatorul de caldura PRANA, are proprietati naturale antiseptice si pastreaza compozitia naturala a aerului. Riscul de multiplicare a bacteriilor si virusurilor scade pe suprafata de cupru. Nu degeaba acest material a fost folosit in antichitate in scopuri medicale, unde exista riscul de raspandire a bolilor infectioase.

5. Este dificil sa instalati un recuperator intr-o camera cu renovare finalizata. Instalarea unui recuperator de caldura nu afecteaza integritatea renovarii din camera si poate fi realizata in termen de doua ore.

Concluzie: Alege să respiri sănătos, alege să respiri aer proaspăt și curat

 

În concluzie, sistemul de ventilație PRANA este o soluție excelentă pentru persoanele care doresc să respire un aer curat și proaspăt fară a deschide geamurile și fară a compromite eficienta energetica a locuinței lor. Cu ajutorul acestui sistem, puteți beneficia de un aer curat și proaspăt la o temperatura confortabila, asigurând astfel sănătatea și starea generala de bine a întregii familii.

Doresti sa stii mai mult? Contactează-ne şi află mai multe despre sistemele de ventilare cu recuperare de căldură şi hai să găsim cea mai bună variantă pentru tine şi familia ta.

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.