Aer condiţionat sau Ventilaţie cu recuperare de căldură?

Iată că a venit vara mult-aşteptată , iar afară începe să fie din ce în ce mai cald.

Acesta este momentul potrivit să ne gândim cum o să supravieţuim zilelor fierbinţi de vară.

Ce fel de tehnologie alegem pentru apartament, casă sau birou, pentru a crea o atmosferă confortabilă chiar şi în cele mai călduroase zile ale verii?

Instalarea unui aer condiţionat - este primul lucru la care se gândeşte oricine atunci când vine vorba de vremea caldă. Acest lucru este cu siguranţă o soluţie bună, deoarece răceşte aerul cald din încăpere. Cu toare acestea aerul condiţionat nu aduce aer proaspăt de afară ci doar recirlculă şi răceşte aerul (viciat) din încăpere. De aceia medicii nu recomandă montarea aerului condiţionat în camera copiilor.

Pentru un confort şi un nivel optim de oxigen în cameră - Experţii recomandă instalarea unui aer condiţionat în tandem cu un Sistem de Ventilaţie cu Recuperare de Căldură

De ce avem nevoie de Ventilaţie cu recuperare de căldură în timpul verii?

Pentru că Recuperatorul asigură un flux constant de aer proaspăt în încăpăre care datotita schimbătorului de căldură din cupru cu randament de până la 92% prerăcește aerul admis în încăpere prin cedarea căldurii către aerul eliminat afară, păstrând astfel răcoarea în casă.

Racuperatorul PRANA poate aduce aerul în încăpere la o temperatură de 22 ° C.

Deci veţi avea tot timpul aer proaspăt şi răcoros, fără a mai fi nevoie să deschideţi geamurile pentru aerisire.

 

În concluzie: Aerul condiţionat + Recuperatorul PRANA = cel mai bun tandem pentru vară!

 

În acest fel veţi avea întotdeauna aer curat în casă, menţinând în acelaşi timp o temperatura confortabilă.

Aer condiţionat şi Recuperatorul PRANA trebuie să fie montate în aceeaşi cameră pentru a se completa reciproc: primul creează rece, al doilea păstrează răcoarea şi aduce aer curat.

Luaţi în considerare faptul că aerul condiţionat conţine filtre bacteriene, care pot deveni în timp o sursă suplimentară de bacteri. Sistemele de ventilaţie PRANA nu au filtre care să reţină bacteriile, iar datorită proprietăţilor naturale ale cuprului creează un mediu care previne propagarea microorganismelor din aer.

img18

 

 

View more

Întrebări și comenzi