Cum aleg un recuperator?

Află cum poți alege modelul potrivit de recuperator pentru locuința ta.

Cum aleg un recuperator de căldură potrivit mie?

Gama de modele de sisteme de ventilație PRANA include modele atât pentru spații mici (apartament, casă privată, birou), cât și pentru spații mari (piscină, centru de fitness, hotel).

Pentru a alege modelul recuperatorului este necesar să se determine:

Specialiștii noștri vă vor ajuta la calcularea corectă a schimbului de aer necesar al incintei și la alegerea modelului optim de recuperator.

recuperator prana
recuperatoare
recuperatoare prana
recuperator prana

1. Destinația și suprafața încăperii care urmează să fie ventilată

Pentru apartamente , case, spaţii de birouri, cabinete medicale, grădiniţe şi unităţi de învăţământ se potriveşte:

PRANA 150 ErP – cu un coeficient de păstrare temperatură de 95%, debit maxim pănă la 70 m² pe ora. Suprafaţa de ventilare recomandată (H-2,7m)  – până la 25 m².

PRANA 200G ErP – cu un coeficient de păstrare temperatură de 96%, debit maxim pănă la 85 m² pe ora. Suprafaţa de ventilare recomandată (H-2,7m)  – până la 30 m². 

Pentru spaţii comerciale, spaţii mari de birouri, cafenele, restaurante, centre de distracţie, unităţi de învăţământ, centre de fitness, hoteluri, biserici cel mai bine se potriveşte modelul:

PRANA 200C ErP– cu un coeficient de păstrare temperatură de 93%, debit maxim pănă la 140 m² pe ora. Suprafaţa de ventilare recomandată (H-2,7m)  – până la 40 m².

Pentru ventilarea spaţiilor cu suprafeţe foarte mari sau cu condiţii şi nevoi specifice de ventilaţie, producem sisteme de ventilaţie centralizate cu caracteristici tehnice corespunzătoare:

Recuperatoarele PRANA250, PRANA340S sunt potrivite pentru asigurarea ventilaţiei pentru: fabrici, uzine, centre sportive, piscine, unităţi agricole, depozite etc.

recuperator prana

2. Compartimentarea spaţiului din încăpere

Pentru apartamente, case şi vile este foarte importantă compartimentarea spaţiului. În funcţie de aceasta se stabileşte necesarul de recuperatoare.

De exemplu pentru un apartament cu două camere Semidecomandat sau Nedecomandat şi suprafaţa de 55m², în care locuieşte o familie formată din patru persoane, este suficient un singur recuperator PRANA 150 ErP, care poate asigura schimbul de aer pentru sufragerie sau pentru un dormitor.

În cazul în care apartamentul este Decomandat şi camerele sunt izolate atunci este nevoie de 2 recuperatoare PRANA 150 ErP.

recuperatoare

3. Numărul de persoane care se află în acelaşi timp în încăpere

La proiectarea ventilaţiei se ia în consideraţie şi numărul de persoane care se află permanent în aceiaşi încăpere. 

În general pentru un apartament este suficient 1-2 recuperatoare PRANA 150 ErP, pentru spaţii de birouri cu mai multe persoane poate fi suficient recuperatorul PRANA 200C ErP. CIar pentru săli de fitness, uzine şi restaurante este necesară soluţia de ventilaţie centralizată.

recuperator prana sufragerie

4. Aparatura şi aparatele electrice prezente în încăpere

Dacă în încăpere există multe aparate electrice: calculatoare, cuptoare, copiatoare, servere, electrocasnice, atunci acest aspect trebuie luat în considerare pentru dimensionarea sistemului de ventilaţie.

Luând toţi aceşti factori în considerare puteţi determina care este soluţia optimă de ventilare pentru casa dumneavoastră.

Recuperator PRANA

Recuperatorul PRANA este un sistem patentat unic de ventilație de alimentare și evacuare care economisește până la 96% din resursele energetice ale clădirii.

În procesul de lucru, sistemul inovator de ventilație descentralizată elimină aerul poluat din cameră și oferă acces la aer proaspăt și curat din exterior. În acest caz, debitele nu sunt amestecate la «admisie» sau «ieșire», deoarece trec prin diferite canale ale schimbătorului de căldură.

Sistemele de ventilație PRANA elimină cele două cauze principale ale apariției mucegaiului și ciupercilor care sunt periculoase pentru sănătatea umană. Acestea sunt: aerul stagnant și umiditatea ridicată. De aceea, instalarea unui recuperator ajută la asigurarea siguranței și confortului tuturor locuitorilor.

Îți dorești o soluție personalizată de ventilație? Descoperă Recuperatorul Prana

Lasă-ne datele mai jos și un specialist în ventilație te va ajuta să alegi cea mai bună soluție pentru tine!

Ventilarea eficientă în orice anotimp cu Recuperatorul Prana

Cu recuperatoarele PRANA nu ai nevoie sa deschizi geamurile, astfel incat sa nu irosesti caldura in timpul iernii si racoare pretioasa in sezonul cald. Spre deosebire de ferestrele deschise, recuperatorul PRANA reduce semnificativ zgomotul de pe stradă.

aer conditionat vs recuperator caldura in ventilatie rezidentiala

Siguranță pentru sănătatea familiei

Toate componentele recuperatoarelor PRANA sunt sigure pentru sănătatea umană. Schimbătorul de căldură din cupru al sistemului păstrează compoziția naturală a aerului proaspăt. Sistemul de filtrare captează praful, blana și polenul plantelor, insectelor, părului de animale etc. De aceea recuperatoarele sunt recomandate persoanelor care suferă de astm și alergii.

Modul AUTO - Cu Recuperatoarele Prana stai fără griji

Funcționând în modul «AUTO», sistemul controlează în mod independent funcționarea ventilației, pe baza datelor senzorilor de umiditate, gaze cu efect de seră (CO2), calitatea aerului (VOC). Acesta este cel mai eficient mod de funcționare a recuperatorului.

Ventilație pentru toate tipurile de spații

PRANA ROMÂNIA oferă soluții complexe de ventilație pentru încăperi cu diverse funcții: de la apartamente mici, la centre sportive. Departamentul tehnic propriu dezvoltă proiecte în cel mai scurt timp posibil.

ventilatie rezidentiala asezare corecta

Cum funcționează un sistem de ventilație într-un apartament?

Organizarea ventilației necesită o abordare cuprinzătoare. Dacă există probleme de microclimat (umiditate ridicată, dificultăți de respirație, ciuperci și mucegai), ar trebui să investigați cu atenție cauzele apariției lor pentru a preveni reapariția.

Sarcina principală a ventilației este de a crea un schimb eficient de aer. În încăperi bine aerisite este ușor de respirat și microclimatul este echilibrat. Aceasta este cheia confortului și sănătății tale.

ventilatie rezidentiala, ventilatie apartament

Avantajele unui sistem cu recuperare de căldură PRANA

 Este un sistem compact – recuperatorul este ascuns în întregime în grosimea peretelui, afară rămân doar grilele de ventilaţie. Deci nu aveți nevoie de tubulaturi și montaje complicate. Întregul montaj se poate face în două ore, fără praf şi fără a fi nevoie ulterior de alte lucrări de reparaţie.

 Admisia și evacuarea aerului se face simultan (nu creează diferențe de presiune în încăpere), și întotdeauna asigură cu 8% mai mult volum de aer admis decât aer evacuat. Fenomen care contribuie la funcţionarea mai eficientă a sistemelor de evacuare din bucătărie şi din baie.

 Schimbătorul de căldură din Cupru asigură o recuperare de căldură excelentă și decontaminează aerul admis datorită proprietăților sale naturale (foarte apropiate de argint). Cuprul este considerat încă din vremuri străvechi unul din cele mai bune si sigure materiale pentru om. De aceea este folosit la scară largă pentru transferul de aer și transportul de apă potabilă.

 Conceput să funcționeze non-stop- cu recuperatorul «Prana» o să aveți aer proaspăt și curat în casă; 24 ore pe zi, 365 zile pe an!

 Normalizează microclimatul din locuință și elimină definitiv cauzele apariției umezelii, condensului pe geamuri, igrasiei şi mucegaiului.

 Funcționează silențios şi simplu – cu ajutorul unei telecomenzi

 Economisiți bani – fiindcă căldura aerului evacuat afară se recuperează și se întoarce în casă . Deci nu mai pierdeți căldură prin deschiderea geamurilor pentru aerisire. Ceia ce înseamnă că păstrați căldura în încăpere, şi faceţi până la 30% economii cu încălzirea în timpul iernii, şi până la 70% economii cu energia consumată de aerul condiţionat în timpul verii.

 Ajută la funcționarea mai eficientă a aerului condiționat. În timpul verii recuperatorul inversează procesul, adică păstrează aerul răcoros în casă și zăpușeala afară.

 Consum mic de energie: consumul de energie electrică pentru modelele rezidențiale este redus.

 Toate sistemele de ventilare cu recuperare de căldură «Prana» au Certificat European de Calitate CE și Clasa de Eficiență Energetică A.

RECUPERATOR PRANA - GAMA REZIDENȚIALĂ

Debit aer5/14/21/32/52/70* m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 95%
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 25 m²
Consum energie2,3 – 12 W
Diametru150 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateNU
Funcție AUTONU
Senzor temperaturăNU
Senzor CO2NU
Senzor VOCNU

Debit aer5/14/21/32/52/70* m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 95 %
Suprafata recomandata (H – 2,7m)Până la 25 m²
Consum energie2,3 – 12 W
Diametru150 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateDA
Funcție AUTODA
Senzor temperaturăDA (2 senzori)
Senzor CO2NU
Senzor VOCNU

Debit aer5/14/21/32/52/70* m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 95 %
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 25 m²
Consum energie2,3 – 12 W
Diametru150 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateDA
Funcție AUTODA
Senzor temperaturăDA (4 senzori)
Senzor CO2DA
Senzor VOCDA

Debit aer

5/20/28/38/65/85*

 m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 96 %
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 30 m²
Consum energie2,3 – 12 W
Diametru200 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateNU
Funcție AUTONU
Senzor temperaturăNU
Senzor CO2NU
Senzor VOCNU

Debit aer

5/20/28/38/65/85*

 m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 96 %
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 30 m²
Consum energie2,3 – 12 W
Diametru200 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateDA
Funcție AUTODA
Senzor temperaturăDA (2 senzori)
Senzor CO2NU
Senzor VOCNU

Debit aer

5/20/28/38/65/85*

 m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 96 %
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 30 m²
Consum energie2,3 – 12 W
Diametru200 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateDA
Funcție AUTODA
Senzor temperaturăDA (4 senzori)
Senzor CO2DA
Senzor VOCDA

Debit aer

6/25/35/48/90/140*

 m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 93 %
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 40 m²
Consum energie3,4 – 26 W
Diametru200 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateNU
Funcție AUTONU
Senzor temperaturăNU
Senzor CO2NU
Senzor VOCNU

Debit aer

6/25/35/48/90/140*

 m³/oră
Coeficient păstrare temperaturăPână la 93 %
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 40 m²
Consum energie3,4 – 26 W
Diametru200 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateDA
Funcție AUTODA
Senzor temperaturăDA (2 senzori)
Senzor CO2NU
Senzor VOCNU

Debit aer

6/25/35/48/90/140*

 m³/oră
Coeficient păstrare temperaturaPână la 93 %
Suprafata recomandată (H – 2,7m)Până la 40 m²
Consum energie3,4 – 26 W
Diametru200 mm
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Senzor umiditateDA
Funcție AUTODA
Senzor temperaturăDA (4 senzori)
Senzor CO2DA
Senzor VOCDA

* Modul de ventilație (BOOST) – mod nereglementat, nu se recomandă pentru utilizare continuă.

RECUPERATOR PRANA - GAMA INDUSTRIALĂ

Debit maxim aer admisPână la 1100 m³/oră
Debit maxim aer evacuatPână la 1020 m³/oră
Eficiență energetică78 – 48%
Diametru recuperator340mm
Diametru tubulatură200mm
Număr de viteze10
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Programare săptămânalăDA
Reglare separată debit aerDA

Debit maxim aer admisPână la 650 m³/oră
Debit maxim aer evacuatPână la 610 m³/oră
Eficiență energetică74 – 51%
Diametru recuperator250mm
Diametru tubulatură150mm
Număr de viteze10
Aplicație Telefon & Wi-FiDA
Programare săptămânalăDA
Reglare separată debit aerDA

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.