Fiecare locuință are un miros specific, însă acesta nu trebuie să fie unul neplăcut. Din păcate, însă, mulți dintre proprietari se confruntă cu o astfel de problemă care constituie o sursă continuă de disconfort, și anume cea a emanațiilor urât mirositoare din casă.
Cauzele diferă de la caz la caz, astfel că, în unele cazuri, mucegaiul sau igrasia pot constitui surse ale mirosurilor neplăcute, iar în alte contexte obiceiul de a fuma în interior este un factor determinant.
Eliminarea mirosurilor neplăcute din casă cu ajutorul produselor de curățenie se dovedește a fi de multe ori o misiune dificilă și o soluție doar temporară, însă există și alte soluții care să-și dovedească eficiența pe termen lung – cum ar fi, de pildă, aerisirea și ventilarea casei.
Pe lângă curățenia riguroasă, aerul din încăpere – care este de cel putin 5 ori mai poluat decât cel de afară – trebuie împrospătat în mod continuu. De pildă, dacă aerisești și ventilezi corespunzător întreaga locuință, vei reduce cantitatea vaporilor de apă care rezultă în urma utilizării dușului sau a fierului de călcat – de care cu siguranță nu știai că pot fi dăunători aerului pe care îl respiri – iar, în felul acesta, nu vei permite recircularea aceluiași aer în spațiul interior.
Care este cea mai potrivită soluție?
Casele care se construiesc în prezent sunt perfect izolate, astfel încât niciun fir de aer din exterior nu poate intra și nici un fir de aer din interior nu poate ieși.
Din acest motiv, locuințele rezidențiale, clădirile de birouri dar și alte construcții, au nevoie de un sistem de ventilație corespunzător, care să rezolve problema aerului închis.
Inovator pe piață, sistemul de ventilație cu recuperarea căldurii constituie o soluție ideală pentru toți proprietarii care își doresc să elimine mirosurile neplăcute din casă și, totodată, să respire un aer proaspăt și curat.
Cum funcționează sistemul de ventilație cu recuperarea căldurii?
La baza acestui sistem se află un principiu bine definit, și anume acela de a introduce aer proaspăt în locuință fără a cauza pierderi majore de căldură.
Așadar, aerul vechi – contaminat cu umiditate, toxine și mirosuri, este extras și înlocuit cu aer proaspăt.
Cum funcționează, mai exact, acest sistem?
Sistemul de ventilație înglobează un proces de preîncălzire continuă a aerului rece si proaspăt care este introdus in interior. Recuperarea căldurii se obține datorită schimbătorului de căldură din cupru cu eficiență ridicată, care transferă aerul de intrare cu un procent ridicat de energie termică. Odată cu eliminarea aerului contaminat, sunt îndepărtate și mirosurile neplăcute.
Avantajele unui sistem de ventilare cu recuperare a căldurii
Fie că optezi pentru un sistem de ventilare descentralizat sau pentru unul centralizat, beneficiile instalării unui astfel de sistem sunt numeroase.
Iată care sunt câteva dintre cele mai notabile avantaje:
- Evacuarea aerului viciat, cu dioxid de carbon și plin de mirosuri neplăcute;
- Reîmprospătarea aerului și introducerea sa în interiorul încăperilor într-un mod controlat, fără a crea o senzație de disconfort;
- Filtrarea aerului și aportul semnificativ la realizarea dezumidificării aerului din interior;
- Reglarea permanentă a unui nivel de umiditate excelent pentru a evita apariția mucegaiului;
- Recuperarea căldurii se realizează prin intermediul schimbătorului confecționat din cupru, un material cu proprietăți antiseptice si un bun conductor termic. În felul acesta, energia termică se economisește în proporție de 90%;
- Consumul de energie este destul de redus;
- Filtrele integrate de praf conferă un aer proaspăt și țin la distanță insectele. Mai mult decât atât, polenul și praful sunt reduse în mod considerabil, iar alergiile sunt ținute la distanță;
- Menținerea unui nivel optim de căldură în timpul sezonului rece și a răcorii în timpul verii;
- Funcționarea silențioasă – sistemele de ventilare de la Prana au un nivel de zgomot de minim 5 dB.