Montare si instalare - REZIDENȚIAL

Vezi cum se face montajulul și instalarea recuperatoarelor din gama rezidențială.

Alegerea zonei de montare

Pentru funcționarea corectă a dispozitivului, admisia și evacuarea aerului exterior, modelele rezidențiale PRANA sunt instalate în peretele adiacent străzii. Este important să existe posibilitatea de găurire. Recuperătorul este instalat în partea de sus a peretelui la 100-150 mm de tavan, peretele adiacent și alte obstacole.

Alegerea zonei de montare este influențată și de prezența unității interioare a aparatului de aer condiționat. Pentru funcționarea eficientă a ambelor unități, recuperatorul este amplasat pe celălalt perete, sau deasupra acestuia, sau pe lateral la cel puțin 300 mm distanță.

Fixarea carotei

Se execută o gaură în peretele exterior la un unghi de 2-3° față de stradă. Respectarea acestei pante este necesară pentru a drena eficient condensul care poate fi creat în timpul procesului de recuperare.

Gaura se face cu un burghiu cu diamant. Diametrul este ales în funcție de modelul recuperatorului:

Instalarea în perete

În această etapa clarificăm grosimea peretelui în care este planificată instalarea sistemului. Modulul de lucru este realizat de lungimea corespunzătoare.

Instalarea recuperatorului se face în orificiul de montare pe etanșant sau spumă adezivă. Modulul de operare este ascuns in grosimea peretelui, ramanand doar grilajele de aerisire: unul in interiorul incaperii, celalalt pe fatada.

recuperator prana

Conectarea la rețeaua electrică

Recuperatorul PRANA este conectat la rețea cu 220V 50Hz. Există două moduri de a face acest lucru: cu un ștecher în priză sau direct la rețeaua casei. În primul caz, trebuie să furnizați imediat o priză lângă recuperator. A doua modalitate este de a trece cablul în zona de instalare.

Important! Conectarea sistemului de ventilație la rețeaua electrică trebuie efectuată de un electrician calificat. Este obligatorie deconectarea sursei de alimentare înainte de efectuarea lucrării.

Locația aleasă pentru instalare

Capacul frontal al recuperatorului nu trebuie obturat de obiecte străine (dulap, perdele etc.).

Montajul la exterior

Pentru îndepărtarea corectă a condensului fără a deteriora fațada clădirii, orificiul de scurgere a condensului trebuie să iasă cu 1-2 cm de la nivelul peretelui.

Evacuarea condensului

Pentru a face acest lucru, orificiul de evacuare a condensului trebuie poziționat astfel încât să fie orientat vertical în jos.

Evitarea înghețului

Pentru a preveni înghețarea condensului la ieșire, cablul de reîncălzire a condensului trebuie să fie poziționat în partea de jos a carcasei și trebuie să se extindă până la deschiderea de scurgere.

O peliculă în infraroșu situată pe conducta internă a schimbătorului de căldură este utilizată pentru a preveni înghețarea schimbătorului de căldură.

Protecție anti-vânt

La instalarea recuperatorului de căldură într-o zonă cu vânt puternic sau la o înălțime mai mare de 4 etaje, vă recomandăm să instalați un scut protector.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.