PRANA vs COVID19

Grupul PRANA cauta specialisti: biotehnologi, biologi și virusologi moleculari, precum și științe conexe, epidemiologi, pentru a incepe cooperarea în domeniul cercetării și proiectelor care vizează adaptarea soluțiilor Prana descentralizate (în special modelul PRANA-200C) in ce priveste prevenirea și tratarea (recuperarea ulterioara) unei pandemii.

Aceste proiecte se referă în special la problemele de ventilație mecanica a incaperilor destinate  persoanelor izolate aflate in carantina dar si persoanelor infectate din spitale, care au nevoie de un sisteme de ventilatie ce asigura un debit de aer echilibrat și care sunt confectionate dintr-un material antiseptic in special cele din cupru.

Proiectul este în parte legat de cererea de cofinanțare din cadrul EIC Accelerator SME-2b EU PIC: 895034812. Cererea relevantă a fost depusă și acceptată sub denumirea „NoCOVID Recuperator” Nr. Cerere: ID-210666993

O solutie in acest sens  este Sistemul de ventilatie Prana 200C– aer un debit de aer de până la 185m3 pe oră, care poate fi utilizat pentru camerele cu max. 4 pacienți. Eficiență de recuperare a căldurii> 92%.
Principalele caracteristici ale echipamentelor de ventilatie PRANA în ceea ce privește prevenirea și recuperarea persoanelor afectate de coronavirusul covid-19:

 

  1. POSIBILITATEA VENTILAȚIEI MECANICE cu recuperare de căldură pentru fiecare camera în care este instalat dispozitivul. Sistemul de ventilatie PRANA facilitează menținerea temperaturii corespunzatoare în camera de izolație. Nu uitați că virusul poate rămâne în aer până la 3 ore. Acest lucru înseamnă pur și simplu că vă puteți infecta și prin aer, în special într-o cameră care nu este ventilată.
  2. Posibilitatea de a avea o presiune a aerului echilibrata in cameră de izolare reduce riscul de răspândire a aerului infectat în încăperile adiacente zonei de carantină.
  3. Posibilitatea mentinerii unui nivel de umiditate corespunzator.
  4. Proprietatile antiseptice ale schimbătorului de căldură de cupru utilizat. Cuprul nu se referă doar la ionizarea corectă a aerului. Pe suprafețele de cupru, virusul supraviețuiește până la 4 ore, în timp ce pe alte suprafețe această perioadă este de până la 2 zile.
  5. IZOLAREA canalului de admisiei și a celui de evacure. În timpul functionarii recuperatorului, aerul cu admisie și cel de evacuare nu sunt amestecate. Aceasta circula prin canale separate. Este exclus ca aerul contaminat sa ajunga din nou in incapere
  6. TIMP SCURT ȘI USOR DE INSTALARE (aproximativ 2-3 ore) – se face o gaură într-un perete si se monteaza dispozitivul. Într-o situație specială – recuperatorul poate fi montat într-un geam.
  7. FILTRELE G3 adiționale utilizate în modelele PRANA, protejează utilizatorii de un aer poluat cu virusuri si bacterii.
  8. MENTENANTA USOARA si pe intelesul tuturor. In manualul de utilizare sunt descrisi pasii despre cum să curățați schimbătorul, nu necesită utilizarea de chimicale sau abilități specializate.
  9. Funcționare cu un nivel de zomot scazut, consum foarte redus de energie electrică, durabilitate ridicată a soluției (minim 10 ani).
  10. Funcționare automată in regim AUTO bazată pe parametri de aer.
  11. Control prin  telecomandă sau aplicatie pentru smartphone.

Ce recomandări poti aplica pentru exploatarea Sistemelor de ventilatie:

  • Creșteți debitele de aer de introducere/evacuare în sistemele de ventilare.
  • În clădirile cu sisteme de ventilare mecanică, se recomandă timp de funcționare prelungit.
  • Schimbați orele de funcționare ale sistemului pentru a începe ventilarea cu câteva ore mai devreme și opriți funcționarea mai târziu decât de obicei.
  • soluție mai bună este chiar să mențineți ventilarea 24/7, posibil cu rate de ventilare reduse (dar nu oprite) atunci când oamenii nu sunt în încăperi.

Având în vedere o primăvară cu mici necesități de încălzire și răcire, recomandările de mai sus au impact energetic limitat, în timp ce ajută la eliminarea particulelor de virus din clădire și la eliminarea particulelor de virus eliberate de pe suprafețe.

Trebuie să introduceți cât mai mult posibil aer proaspăt din exterior. Aspectul cheie este debitul necesar de aer proaspăt per persoană. Dacă, datorită utilizării inteligente a muncii, numărul de angajați este redus, nu concentrați angajații rămași în zone mai mici, ci mențineți sau măriți distanța dintre ei pentru a favoriza efectul de curățare prin ventilare.

Ventilati cat mai mult incaperea fie cu ajutorul unui sistem de ventilatie fie prin deschiderea unui geam.Recomandarea generală este să fie evitate spațiile aglomerate și slab ventilate. În clădirile fără sisteme de ventilare mecanică se recomandă utilizarea activă a ferestrelor operabile (mult mai mult decât în mod normal, chiar și atunci când acest lucru provoacă un anumit disconfort termic). În aceste clădiri, deschiderea ferestrelor este singura cale de a stimula fluxul de schimb al aerului. Se pot deschide ferestrele timp de aproximativ 15 min atunci când se intră în încăpere (mai ales atunci când încăperea era ocupată de alții în prealabil). Această procedură este recomandată de asemenea și în clădirile cu ventilare mecanică, întrucât aerisirea prin intermediul ferestrelor poate fi utilizată pentru a spori și mai mult ventilarea.

Daca ai nevoie de mai multe inormatii in acest sens specialistii nostri sunt aici sa te ajute.

Articole recomandate

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.