ȘTIAI CĂ VIRUȘII SUNT DISTRUȘI DE CUPRU?

­­Proprietățile antimicrobiene ale cuprului au fost exploatate de om încă din vremuri antice. Soldații egipteni și babilonieni își ascuțeau săbiile din bronz, un aliaj pe baza de cupru, și puneau pilitura în rănile căpătate în bătălii pentru a reduce răspândirea infecției. Vestitul medic Hipocrate din Grecia Antică îl folosea, alături de alte ingrediente, pentru a trata infecțiile pielii. Cuprul i-ar fi protejat în timpul epidemiilor de holeră din Paris în secolul al XIX-lea pe cei care lucrau cu metalul roșiatic.

Institutul Național de Sănătate din Statele Unite au efectuat mai multe studii unde au demonstrat că virusul gripal și noul coronavirus la fel și bacterii ca E.coli pot trăi până la cinci zile pe majoritatea suprafețelor cu care au intrat în contact. Când ajung pe suprafețe din Cupru însă, nu supraviețuiesc mai mult de câteva minute. Pur și simplu, cuprul îi descompune și îi distruge, sustine Bill Keevil, profesor de sănătate și mediu la Universitatea din Southampton, Anglia.
Este timpul să aducem cuprul înapoi în spațiile publice, și în special în spitale, recomandă Keevil, pentru că, deși acesta nu mai poate opri răspândirea COVID-19, nu este prea devreme să ne gândim la următoarea pandemie.
În laboratorul lui, Keevil a testat eficiența cuprului în distrugerea unora dintre cei mai temuți patogeni cunoscuți și a demonstrat faptul că acesta ucide atât bacterii, cât și virusuri, cuprul dovedindu-se fatal chiar și pentru un precursor al SARS-CoV-2, și anume coronavirusul 229E.

Explicația este destul de simplă. Atunci când un virus sau o bacterie atinge suprafața din cupru, aceasta este inundată de ioni care penetrează celulele în cazul bacteriilor și invelișului protector în cazul virusurilor, distrugându-le dincolo de orice posibilitate de mutație sau de evoluție.

Procesul implică eliberarea ionilor de cupru (particule încărcate electric) atunci când microbii, transferați prin atingere, strănut sau vărsături, ajung pe suprafața cuprului. Ionii negativi împiedică dezvoltarea bacteriilor și virușilor,  aceștia crează o reacție care produce deteriorarea oxidativă a celulei astfel se distruge ADN-ul și ARN-ul din interior acestora.

Această din urmă proprietate este importantă, înseamnă că nu poate apărea nici o mutație – împiedica microbii si virușii să dezvolte rezistență la cupru. Preocuparea globală crește în ceea ce privește rezistența antimicrobiană și riscul de deces induse de diverse infecții chiar și de operații minore.

Studiile la nivel mondial au arătat că cuprul distruge până la 90% numărul de bacterii vii pe suprafețele atinse cu regularitate. Acestea includ șinele pentru pat, brațele scaunului, butoanele de apel, mese, robinetele și mânerele ușilor.

Unitățile de terapie intensivă spitalicească din SUA au arătat, de asemenea, o reducere remarcabilă de 58% a ratelor de infecție. Deci, în mod surprinzător, suprafețele din cupru sunt acum implementate în întreaga lume în aeroporturi, gări, trenuri, autobuze, bucătării pentru restaurante și săli de sport. 

Fantasilandia din Chile, unul dintre cele mai mari parcuri tematice din America Latină, și-a înlocuit suprafețele cele mai frecvent atinse cu cupru pentru a reduce răspândirea virusurilor și bacteriilor și de a proteja sănătatea vizitatorilor săi. Dar de ce? Deoarece cuprul și aliajele sale prezintă proprietăți antibacteriene, antivirale și anti-fungice impresionante. 

Ce poți face pentru a proteja sănătatea familiei?

Până nu demult, petreceam în medie cam 12 ore în casele noastre. În următoarea perioadă va trebui să stăm 24 de ore împreună cu familia noastră, în aceeași casă. Asta înseamnă că o să producem de două ori mai mult CO2. Asta înseamnă că aerul o să fie de două ori mai viciat. Toate aceste aspecte vor afecta sistemul nostru respirator. Ce poți face este să aerisești permanent încăperile iar dacă optezi pentru un recuperator de căldură Prana fii sigur că aerul care intră în casă este fără viruși și microbi periculoși.

Daca ai nevoie de mai multe informatii, specialistii nostri sunt gata sa te ajute mereu. Gasesti https://pranaromania.ro/contact contactele noastre.

Surse:

https://theconversation.com/copper-is-great-at-killing-superbugs-so-why-dont-hospitals-use-it-73103

https://www.insider.com/does-copper-kill-germs-and-viruses

https://www.vice.com/en_us/article/xgqkyw/copper-destroys-viruses-and-bacteria-why-isnt-it-everywhere

https://www.fastcompany.com/90476550/copper-kills-coronavirus-why-arent-our-surfaces-covered-in-it

https://www.bbc.com/future/article/20200317-covid-19-how-long-does-the-coronavirus-last-on-surfaces

Articole recomandate

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.