Ventilație Birou

Dacă doriți să creșteți productivitatea personalului, creați un mediu confortabil pentru angajați. Ventilația în birou este una dintre domeniile prioritare în crearea condițiilor de lucru corespunzătoare!

Ventilație birou - 100% necesară pentru creșterea performanței și pentru confortul angajaților

Într-un birou care nu beneficiază de un sistem adecvat de ventilație, calitatea aerului poate deveni problematică. Angajații petrec cel puțin 8 ore pe zi în astfel de încăperi și, fără un flux de aer proaspăt, nivelurile de dioxid de carbon și alte substanțe nocive pot crește rapid, afectându-le sănătatea și starea de confort. Prin urmare, este esențial să se asigure o bună ventilatie la birou pentru a menține o calitate ridicată a aerului. De asemenea, un aer stagnant poate favoriza creșterea nivelului de umiditate, creând mediul ideal pentru dezvoltarea mucegaiului și bacteriilor, cu consecințe negative asupra sănătății și confortului angajaților.

Studiile arată că un mediu de lucru care beneficiază de o ventilatie  birou corespunzătoare, cu un flux constant de aer proaspăt, contribuie la reducerea riscului de oboseală și a bolilor, reducând astfel absenteismul și creșterea productivității. În plus, nivelurile ridicate de dioxid de carbon din aerul din birou au fost asociate cu o scădere a performanței cognitive și a capacității de luare a deciziilor, ceea ce poate afecta negativ calitatea și eficiența muncii. De aceea, investiția într-un sistem adecvat de ventilatie birou nu doar îmbunătățește starea de sănătate și confortul angajaților, ci poate crește, de asemenea, performanța și eficiența acestora.

Ventilație birou - descoperă care sunt factorii care afectează negativ ventilația unui birou

1. Ferestrele ermetice din plastic nu permit aer proaspăt și nu îl îndepărtează pe cel „utilizat”. Prin urmare, pentru a face o ventilație a biroului este necesar să deschideți ferestrele și să aerisiți din când în când. În acest fel, împreună cu aerul proaspăt, praful, zgomotul și gazele de eșapament de la mașini vor ajunge la birou (pentru că de foarte multe ori birourile sunt situate în apropierea autostrăzilor). În plus, o data cu ventilația biroului prin deschiderea ferestrelor, în timpul iernii se va pierde căldură prețioasă și vor trebui cheltuiți mai mulți bani pentru încălzirea biroului. Dacă biroul este „dens populat”, ferestrele ar trebui să fie deschise aproape pe tot parcursul zilei de lucru pentru a obține suficient aer proaspăt (20-30 m3 O2 / h per angajat). 

2. Ferestrele „blocate”, care nu se deschid deloc, sunt adesea instalate în birouri. Aceasta este o altă problemă de ventilație a birourilor moderne. Ferestrele panoramice arată bine, lasă să pătrundă multă lumină, dar sunt adesea „surde”. Astfel de spații devin de fapt un borcan și nu vă puteți lipsi de un recuperator sau de altă ventilație forțată.

3. Fără o ventilație a biroului adecvată, personalul se poate îmbolnăvi cu ușurință. Dacă ventilația nu este instalată, nivelul CO₂. crește brusc. Biroul devine inconfortabil și înfundat, iar productivitatea personalului scade semnificativ, angajații devin letargici, concentrarea și atenția sunt reduse.

4. Electrocasnicele, mobilierul și materialele de finisare poluează și aerul. Toate elementele suplimentare din birou: mobilier, echipamente speciale etc., emit constant substanțe nocive, precum formaldehida. Dacă biroul este ventilat în mod regulat, nu se observă pentru sănătatea și confortul personalului. În interior, se acumulează substanțe nocive, iar bacteriile și virușii se răspândesc foarte repede. În birourile care nu sunt ventilate, lucrătorii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească. Și acesta este un cost suplimentar pentru angajator.

ventilatie birou
ventilatie birou
ventilatie rezidentiala, ventilatie apartament

Vrei să asiguri o ventilație adecvată a biroului tău? Cea mai bună opțiune este reprezentată de ventilația cu recuperare de căldură cu dublu flux

O ventilație adecvată va asigura un flux constant de aer proaspăt și evacuare. Datorită recuperării, aerul de alimentare din birou va fi întotdeauna la o temperatură confortabilă: încălzit iarna și răcit vara.

Recuperatoarele PRANA au o gamă largă pentru diferite tipuri de încăperi, cu o gamă largă de volume de schimb de aer și eficiență de până la 96%.

Contactează-ne și beneficiază de experienta și sfaturile unei echipe  de consultanți  100% specializați in sisteme de ventilație. Către magazinul nostru online aici.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.