Ventilație Birou

Dacă doriți să creșteți productivitatea personalului, creați un mediu confortabil pentru angajați. Ventilația în birou este una dintre domeniile prioritare în crearea condițiilor de lucru corespunzătoare!

Există mulți factori care afectează negativ ventilația birourilor:

1. Ferestrele ermetice din plastic nu permit aer proaspăt și nu îl îndepărtează pe cel „utilizat”. Prin urmare, este necesar să deschideți ferestrele și să aerisești o încăpere din când în când. În acest fel, împreună cu aerul proaspăt, praful, zgomotul și gazele de eșapament de la mașini vor ajunge la birou (pentru că de foarte multe ori birourile sunt situate în apropierea autostrăzilor). În plus, în timpul iernii se va pierde căldură prețioasă și vor trebui cheltuiți mai mulți bani pentru încălzirea biroului. Dacă biroul este „dens populat”, ferestrele ar trebui să fie deschise aproape pe tot parcursul zilei de lucru pentru a obține suficient aer proaspăt (20-30 m3 O2 / h per angajat).

2. Ferestrele „blocate”, care nu se deschid deloc, sunt adesea instalate în birouri. Aceasta este o altă problemă de ventilație a birourilor moderne. Ferestrele panoramice arată bine, lasă să pătrundă multă lumină, dar sunt adesea „surde”. Astfel de spații devin de fapt un borcan și nu vă puteți lipsi de un recuperator sau de altă ventilație forțată.

3. Fără o ventilație adecvată, personalul se poate îmbolnăvi cu ușurință. Dacă ventilația nu este instalată, nivelul CO₂. crește brusc. Biroul devine inconfortabil și înfundat, iar productivitatea personalului scade semnificativ, angajații devin letargici, concentrarea și atenția sunt reduse.

4. Electrocasnicele, mobilierul și materialele de finisare poluează și aerul. Toate elementele suplimentare din birou: mobilier, echipamente speciale etc., emit constant substanțe nocive, precum formaldehida. Dacă camera este ventilată în mod regulat, nu se observă pentru sănătatea și confortul personalului. În interior, se acumulează substanțe nocive, iar bacteriile și virușii se răspândesc foarte repede. În birourile care nu sunt ventilate, lucrătorii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească. Și acesta este un cost suplimentar pentru angajator.

Ventilație cu recuperare de căldură cu dublu flux este cea mai eficientă

O ventilație adecvată va asigura un flux constant de aer proaspăt și evacuare. Datorită recuperării, aerul de alimentare din birou va fi întotdeauna la o temperatură confortabilă: încălzit iarna și răcit vara.

Recuperatoarele PRANA au o gamă largă pentru diferite tipuri de încăperi, cu o gamă largă de volume de schimb de aer și eficiență de până la 95%.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.