Ventilație Casă Nouă

Este foarte important ca fiecare casă abia construită să beneficieze de un sistem de ventilație foarte bun din punct de vedere al eficienței și al energiei consumate.

De ce aveți nevoie de sisteme de ventilație în case?

Ai observat vreodată cât de mult depinde bunăstarea ta de calitatea aerului pe care îl respiri? În aerul curat din pădure, în parc sau lângă mare, te simți mai puternic, mai energic, mai vesel. Și într-o cameră închisă, care nu a fost ventilată de mult timp, ai adesea dureri de cap, slăbiciuni și vrei să dormi tot timpul.

Medicii numesc această afecțiune un sindrom de oboseală constantă și recomandă cel puțin înainte de culcare deschiderea ferestrelor și aerisirea încăperii. Lipsa oxigenului (lipsa ventilației în apartament) este cea care duce la această stare.

Anterior, s-a acordat foarte puțină atenție designului majorității clădirilor înalte și ventilației apartamentelor.

Prin urmare, în apartamente, există doar puțuri de evacuare în baie și bucătărie, iar alimentarea cu aer proaspăt poate oferi doar ferestre deschise. Aceeași situație cu ventilația în locuințe particulare. Iarna (din punct de vedere al economiilor) este în detrimentul bugetului tău.

Prin urmare, este necesar să căutați soluții de economisire a energiei pentru ventilarea apartamentelor și caselor, astfel încât ventilația să nu piardă căldură în cameră. Una dintre astfel de decizii – recuperatorul PRANA.

Cum aranjezi corect ventilația într-o casă?

Recuperatoarele PRANA sunt sisteme de ventilație dintr-un apartament sau casă care folosesc căldura aerului evacuat pentru a încălzi aerul de alimentare proaspăt, dar rece iarna.

Sistemul de ventilație de alimentare și evacuare oferă un avantaj semnificativ datorită fluxului și extracției simultane a fluxurilor de aer. Este proiectat astfel încât intrarea aerului proaspăt și evacuarea aerului uzat din încăpere să se producă simultan prin canale separate, fără amestecarea fluxurilor de aer la intrare-ieșire și în mijlocul modulului de lucru. Aceasta asigură o recuperare bună (recuperare căldură) de până la 95%.

Schimbătorul de căldură din cupru inactivează microorganismele și nu necesită întreținere suplimentară. Drept urmare, veți obține aer proaspăt și curat de pe stradă încălzit. În plus, sistemul de ventilație nu necesită o instalare complexă.

Se stie ca cea mai buna ventilatie dintr-o casa noua este cea de care uiti imediat dupa instalare. Cu recuperatoarele PRANA veți uita pentru totdeauna de umiditate, ciuperci și dureri de cap, economisind în același timp semnificativ la încălzire.

Exemple de instalare corectă a ventilației într-o casă

O hotă de bucătărie care funcționează creează un vid de aer și, fără o compensare suficientă a fluxului de aer de alimentare, afectează negativ funcționarea aparatelor de încălzire și ventilația naturală.

Hota de bucatarie si incalzitor in functiune. Schema de distribuție a fluxului de aer, atunci când într-o cameră este instalat un singur ventilator reversibil.

CONCLUZIE: Ventilatie dezechilibrata.
Funcționarea simultană a acestor dispozitive creează posibilitatea apariției contaminanților în camera de zi din bucătărie sau/și baie.

Hota de bucatarie si incalzitor in functiune. Schema de distribuție a fluxului de aer, atunci când 2 ventilatoare reversibile funcționează asincron într-o cameră (așa cum este recomandat de producător).

CONCLUZIE: Ventilație parțial echilibrată. Nu există posibilitatea de a pătrunde contaminanți în sufragerie din bucătărie și baie, camerele sunt ventilate, dar nu există compensare pentru consumul de aer al hotei de bucătărie.

Hota de bucatarie si incalzitor in functiune. Schema de distribuție a fluxului de aer, când în fiecare cameră este instalat câte un recuperator PRANA.

CONCLUZIE: Ventilatie complet echilibrata. Deoarece alimentarea și evacuarea funcționează simultan, (cu un avantaj constant al alimentării de până la 8%), mirosurile și produsele de ardere nu intră în camera de zi. Încăperile sunt ventilate, se compensează lucrarea conductelor de evacuare și a hotei de bucătărie, ceea ce asigură buna funcționare a acestora.

Alte sisteme de ventilație oferă și încălzirea aerului din stradă fără a deschide geamurile. De exemplu, instalațiile de maree. Astfel de sisteme furnizează aer proaspăt în cameră datorită diferenței naturale de presiune. De fapt, este la fel ca o fereastră deschisă. Prin urmare, nu există eficiență energetică și astfel aerul evacuat nu este îndepărtat din cameră.

Pe piață există și așa-numitele ventilatoare de alimentare, care sunt instalate sub baterii sau calorifere. Aerul intră în baterie, se încălzește și umple camera. Este clar că în acest design, aerul nu are timp să se încălzească suficient, ceea ce nu provoacă aerisirea încăperii, ci curenți de aer. În plus, există o probabilitate mare de înghețare a sistemului în sezonul rece, deoarece ventilația este montată din exterior, fără încălzire suplimentară.

Unii producători oferă și instalarea de încălzire suplimentară pe unitățile de alimentare. Desigur, aceasta nu este deloc o soluție economică, deoarece aerul rece trebuie să fie special încălzit cu un consum semnificativ de energie. De fapt, ventilatoarele de admisie cu încălzire sunt practic uscătoare de păr instalate în pereți.

Principalele avantaje ale recuperatoarelor PRANA față de alte sisteme de ventilație

În același timp, doar arborii centralizați de evacuare funcționează pentru a elimina aerul evacuat. Se știe că de foarte multe ori aceste mine sunt poluate sau prost proiectate. În orice caz, ei nu pot face față cantității necesare de îndepărtare a aerului evacuat și a produselor de ardere.

Astfel, doar sistemul de alimentare și evacuare cu recuperare de căldură poate face față eficient ventilației apartamentelor. Recuperatoarele PRANA sunt cea mai bună soluție pentru ventilarea eficientă energetic a spațiilor casnice și industriale.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.