Sistemele de ventilare industrială

RECUPERATORUL "PRANA - 200C PREMIUM PLUS"

RECUPERATORUL "PRANA - 200C PREMIUM PLUS"

Debit aer admis 185 m3/oră;

Debit aer evacuat 177 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 4 și 35 W*oră;

Eficiență energetică maxima 93%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Shimbător de căldură din cupru;

Afla mai multe
RECUPERATORUL "PRANA - 200C PREMIUM"

RECUPERATORUL "PRANA - 200C PREMIUM"

Debit aer admis 185 m3/oră;

Debit aer evacuat 177 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 4 și 35 W*oră;

Eficiență energetică maxima 93%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Schimbător de căldură din cupru;

Afla mai multe
RECUPERATORUL "PRANA - 200C"

RECUPERATORUL "PRANA - 200C"

Debit aer admis 185 m3/oră;

Debit aer evacuat 177 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 4 și 35 W*oră;

Eficiență energetică maximă 93%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Schimbător de căldură din cupru;

Afla mai multe
Recuperatorul "PRANA - 250"

Recuperatorul "PRANA - 250"

Debit aer admis 650 m3/oră;

Debit aer evacuat 610 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 20 și 120 W*oră;

Eficiență energetică 74-51%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Schimbător de căldură din cupru;

Afla mai multe
Recuperatorul "PRANA-340S"

Recuperatorul "PRANA-340S"

Debit aer admis 1100 m3/oră;

Debit aer evacuat 1020 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 80 și 310 W*oră;

Eficiență energetică 78-48%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Schimbător de căldură din cupru;

Afla mai multe

Asiguraţi-va că afacerea dvs. este eficientă energetic şi primeşte zilnic aer proaspăt şi de înaltă calitate!

Compania noastră produce special pentru afacerea dvs. gama comercială şi gama industrială de recuperare Prana, care îndeplinesc toţi parametrii şi caracteristicile tehnice corespunzătoare domeniului dvs. de activitate. Pentru ventilaţia industrială au fost concepute sisteme de ventilaţie "Prana-340" şi "Prana-250", care este un produs gata de utilizare.

Destinaţia lor:

 • Centre comerciale;

 • Fabrici;

 • Complexe sportive şi de divertisment;

 • Piscine;

 • Restaurante;

 • Cluburi de noapte;

 • Unităţi agricole de depozitare şi alte încăperi.

Având în vedere aspectele ventilației industriale trebuie remarcat faptul că schimbarea condițiilor industriale necesită soluții fundamental diferite și noi condiții tehnice și tehnologice de ventilare. Anticipând situația de "mâine", este necesar să răspundem corect la întrebarea: ce sa întâmplat de fapt?

Ce s-a întâmplat?

 • În primul rând, cerinţe de mediu au devenit mult mai stricte pentru ventilaţia industrială. Astăzi este interzis să "poluăm" în ciclul tehnologic, cum se întâmpla în trecut când se "aruncau" tone de produse poluante în atmosferă.
 • În al doilea rând, trecerea la o fabricaţie mai sigură a ventilaţiei industriale şi a "închiderii" proceselor tehnologice, motiv pentru care nu mai sunt necesare cantităţi uriaşe de aer. Astăzi pur şi simplu, nu mai este nevoie de sisteme de ventilare centralizate foarte scumpe. În plus se pune foarte mult accent pe eficienţa energetică a sistemelor de ventilare. Iar cea mai eficientă soluţie este ventilarea cu recuperare de căldură.
 • În al treilea rând, astăzi, mult mai des este necesară obţinerea unor condiţii prestabilite (temperatura, umiditatea, viteza fluxurilor de aerului, volumul, pierderile de energie, eficienţa energetică, calitatea energetică a aerului, etc.). Mai mult decât atât, cerinţele stricte şi complexe pentru asigurarea de microclimate în zone specifice, pe care nu fiecare ventilare industrială le satisfac, şi condiţii de venitlare diferite în incăperi diferite.

Ce avem astăzi?

 • Din punct de vedere tethnic. Dacă spargem problema ventilării industriale în zone corespunzătoare cu cerinţe specifice de ventilare sau corespunzătoare cilului tehnologic obţinem în 90% din cazuri, spaţii cu suprafaţă de până la 200 m2. Dacă optați pentru un sistem de ventilare centralizat, acesta este foarte scump, şi este aproape imposibil sa obţineti parametri diferiţi în încăperi diferite.
 • Din punct de vedere economic. Dacă trebuie să optați între o ventilaţie industrială centralizată şi una descentralizată pentru o încăpere de 1000m2 veți constata cu uşurinţă ca opţiunea descentralizată este mult mai ieftină şi de încredere: 5 sisteme de ventilare descentralizate în loc de 1 sistem de ventilare centralizat. Este de remarcat că 5 sisteme de ventilare industriale descentralizate asigură un microclimat optim în 5 zone diferite ale locaţiei pe când sistemului centralizat de ventilare, de regulă nu permite acest lucru.

Principalele cerinţe ale sistemelor de ventilaţie:

 • Sistem de admisie-evacuare cu recuperare de căldură (economisire de căldură în timpul iernii şi păstrarea aerului răcoros în timpul verii);
 • Sistem de reglare separat pentru admisia şi pentru evacuarea fluxului de aer;
 • Posibilitatea creşterii pe termen scurt a volumului de aer evacuat pentru a elimina excesul de căldură, mai ales în timpul verii;
 • Performanţă de ventilare industrială orară de până la 1000m3 (30%) şi 400-600m3 (60%) timp de o oră;
 • Unitate compactă, fiabilitate, greutate redusă;
 • Posibilităţi constructive de conectare în perete sau pe canale de ventilare ramificate;
 • Consum redus de energie pentru ventilaţia industrială.

Ce produse avem pe piaţă?

Astăzi avem pe piaţă gama rezidenţială, gama comercială de sisteme descentralizate de ventilare cu recuperare de căldură, şi gama industrială «PRANA-340S». Schimbătorul de căldură de înaltă eficientă din cupru ofera o productivitate de până la 1000m3 pe oră şi cu toate acestea rcuperează în acelaşi timp energia şi păstrează calitatea energetică a aerului 95-97%.

Avantajele tehnologice ale ventilaţiei industriale "PRANA" sunt:

O unitate de lucru compactă şi fiabilă, cu posibilităţi de conectare la canale de ventilare (ΣΔp≤350Pa), Posibilitatea conectării unei rezistențe electrice de preîncălzire a aerului (până la 9kW), cinci moduri de funcţionare: «Pasiv», «Recuperare inversă», «Admisie», «Evacuare» şi «Recuperare», Acestea va permit un reglaj fin al fluxului de aer, astfel satisface orice cerinţe, chiar teoretice, privind calitatea aerului. Pentru a face o alegere în cunoştinţă de cauză în favoarea sistemelor de ventilaţie industriale «PRANA» puteți lua în considerare următoarele:

 • O instalare simplă;
 • Lipsa de materiale consumabile;
 • Un preţ competitiv;
 • Un consum redus de energie;
 • Fiabilitate ridicată.

Perspectivele "pentru mâine":

Este de la sine înţeles că "mâine" este în favoarea sistemelor de ventilaţie descentralizate. Probabil (in viitorul nu îndepărtat) cu control prin computer. Cu toate acestea, să analizăm situaţia reală a argumentelor tehnologice şi economice pro şi contra cu privire la decizia de a instala sau moderniza un sistem de ventilare industrială, şi să luăm în considerare ambele opţiuni, în ambele situaţii:

Un proiect nou de ventilare industrială:

Aspectul tehnologic: Proiectare de la zero, conform condiţiilor şi cerinţelor, "cunoscute astăzi ". De multe ori apar schimbări de cerinţe pe parcursul montajului, schimbarea funcţionalităţii încăperilor sau a procesului tehnologic. Asta înseamnă într-un sistem centralizat de ventilare industrială schimbări în cadrul proiectului de cel puţin 40-70%. Cu ventilarea descentralizată - trebuie doar să modificaţi setările fără costuri suplimentare şi timp pierdut.

Aspectul economic: Pentru un sistem centralizat este dificil de calculat. Dar, de fapt, este costul de demontare a echipamentului, costul unui nou proiect şi un nou echipament de ventilaţie industrială. Şi toate acestea, fără nici o garanţie că "dimineaţă", situaţia nu se va repeta din nou. Într-un sistem descentralizat - costurile "reproiectării" sunt reduse la calcule tehnice simple, şi introducerea parametrilor necesari de ventilare. Oricum parametri sunt setaţi după montarea şi testarea echipamentelor în condiţii de funcţionare reale.

Modernizarea sistemului de venilare industrială:

Aspectul tehnologic: îndepărtarea ventilaţiei industriale vechi (cutii, ventilatoarele zgomotoase şi ineficiente, cabluri, panouri de control, etc.), Proiectarea unui sistem de ventilaţie descentralizat oferă posibilitatea de schimbare a destinaţiei încăperii. Pe baza experienţei practice - calcularea sistemului de ventilaţie industriale cu un singur recuperator (cu posibilitate de conectare la canalele) acoperă necesităţile pentru toate categoriile de încăperi.

Aspectul economic: modernizarea prin înlocuirea sistemelor de ventilaţie industriale centralizate cu cele descentralizate - este o soluţie mult mai ieftină, suplimentar oferă gratuit confort zonal şi oferă posibilităţi mari de a schimba condiţiile de utilizare a spaţiilor în viitor.

Întrebări și comenzi