Ventilație Sală Fitness

Exercițiul este cheia pentru o sănătate și o bună dispoziție. Atunci când alegem o sală de sport, ne ghidăm și după locație.

Ventilație sală fitness - ce determină confortul într-o sală de fitness?

Un microclimat sănătos în sala de sport depinde direct de o ventilație adecvată. În centrele sau sălile de sport și gimnastică, oamenii transpira și emit căldură. Ca rezultat: nivelul de dioxid de carbon crește și se acumulează vapori nocivi.

Oxigenul insuficient în aer, umiditatea ridicată, mirosurile de transpirație provoacă o sănătate precară a sportivilor, dificultăți de respirație și chiar amețeli. Pentru ca sala de sport să fie un adevărat loc de recuperare, este necesar să se asigure eliminarea aerului evacuat cu vapori și excesul de dioxid de carbon și intrarea aerului proaspăt curat (este necesar să se schimbe în timp util aerul evacuat cu proaspăt).

ventilatie sala fitness

Ventilație sală fitness - rezultatul acumulării pe termen lung a umidității în absența ventilației forțate este deplorabil.

Sarcina principală a ventilației sălilor de sport este asigurarea unui volum suficient de schimb de aer. Schimbul de aer în sălile de sport ar trebui să fie de câteva ori mai mare decât norma pentru un apartament sau birou. Pentru că aici oamenii sunt angajați în activitate fizică, care este însoțită de o utilizare mai mare a oxigenului și de eliberare de umiditate și căldură.

Desigur, cantitatea de aer necesară depinde de tipul de sală de sport, numărul de vizitatori, dimensiunea ferestrelor, temperatură și așa mai departe. În orice caz, schimbul de aer în sala de sport ar trebui să fie de cel puțin 50 m3 / h de persoană, iar umiditatea relativă nu mai mult de 60%. Dacă există tribune în sală, atunci când proiectați un sistem de ventilație, ar trebui să adăugați încă 20 m3 / h per spectator.

ventilatie rezidentiala, ventilatie apartament

Ventilație sală fitness - caracteristici ale proiectării sistemelor de ventilație în săli de sport

Particularitatea designului ventilației este că, cu volume mari de schimb de aer, viteza fluxului de aer ar trebui să fie scăzută. Acest rezultat poate fi atins prin creșterea diametrului conductelor de aer, iar grilele de ventilație sunt instalate astfel încât curenții de aer direct să nu cadă asupra vizitatorilor. În caz contrar, se vor forma curenți, ceea ce este dăunător sănătății.

În sălile de sport mici, instalați de obicei sisteme monobloc de ventilație de alimentare și evacuare:

Ventilație sală fitness - caracteristici ale proiectării sistemelor de ventilație în sălile de sport

Pentru a oferi și mai mult confort și a atrage astfel mai mulți vizitatori la sala ta, experții recomandă instalarea de aparate de aer condiționat asociate cu un recuperator.

Cu toate acestea, în acest caz, este important să rețineți că aparatul de aer condiționat nu înlocuiește aerul evacuat, aparatul de aer condiționat își schimbă doar temperatura. În schimb, doar un sistem de ventilație poate furniza aer proaspăt, sănătos și bogat în oxigen.

ventilatie sala fitness
instalare montare recuperator caldura

In halele medii si mari se recomanda instalarea sistemelor industriale de ventilatie cu canale de ventilatie.

Este important ca sistemul de ventilație să aibă recuperare de căldură. Acest lucru va oferi confort termic, un microclimat sănătos și economii la ventilație în sezonul rece.

Principiul recuperării este că aerul rece de alimentare este încălzit de o evacuare caldă datorită unui schimbător de căldură din cupru. Aerul trece prin diferite canale și nu se amestecă nici în mijlocul modulului de lucru, nici la intrare-ieșire.

Contactează-ne și beneficiază de experienta și sfaturile unei echipe  de consultanți  100% specializați in sisteme de ventilație. Către magazinul nostru online aici.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.