Ventilație Salon de înfrumusețare

Dacă ești proprietarul unei afaceri de coafură și vrei să reușesti, atunci ai nevoie de un sistem de ventilație.

Ventilație salon de infrumusețare - de ce este atât de importantă ventilația într-un salon de înfrumusețare?

Toate produsele de îngrijire a părului (vopsele, lacuri, geluri pentru manichiură etc.) conțin mulți compuși chimici și ai căror vapori au un efect dăunător atât asupra sănătății clienților, cât și a lucrătorilor. Dacă nu există suficient schimb de aer, se acumulează cantitatea de particule dăunătoare. Concentrația unor astfel de vapori provoacă amețeli, greață, alergii și multe boli grave și boli cronice.

În plus, camera „suferă” fără o ventilație adecvată: toată umiditatea rămâne în interior, ferestrele transpiră, există umiditate și mucegai. S-a dovedit că încăperile fără ventilație adecvată trebuie reparate de zece ori mai des, uneori chiar revizuite.

ventilatie salon infrumusetare
ventilatie rezidentiala, ventilatie apartament

Avantajele ventilației cu recuperarea de căldură în interiorul unui salon de înfrumusețare

Ventilația forțată este ventilația cu utilizarea unor instalații speciale. În funcție de principiul de funcționare a sistemului de ventilație, sistemul de ventilație este împărțit în alimentare, invers și atât alimentare, cât și evacuare.

Sistemele de ventilație de alimentare sunt concepute pentru a furniza aer proaspăt și pot funcționa eficient doar în spații mici. În același timp, toți arborii centrali de evacuare trebuie să fie în stare bună de funcționare și suficient de puternici. Pentru coafor, aceasta nu este o opțiune foarte bună, deoarece accentul principal ar trebui să fie încă pe îndepărtarea aerului evacuat și a vaporilor din compușii chimici.

Principiul de funcționare al sistemelor de ventilație inversă este că acestea funcționează alternativ pe alimentare și evacuare. Adică pentru a primi simultan aer proaspăt și a elimina deșeurile, ai nevoie de cel puțin două instalații pe cameră. Dacă instalați o singură instalație și comutați (automat sau independent) alimentarea și evacuarea, umiditatea nu va fi îndepărtată din cameră, iar aceasta este una dintre sarcinile principale ale sistemelor de ventilație. Toată umiditatea din timpul extracției se va acumula în schimbătorul de căldură și se va întoarce în cameră cu fluxul de intrare. În plus, inversoarele au de obicei o eficiență reală scăzută, deși producătorii declară până la 91%. Cu toate acestea, această cifră este valabilă numai în punctul de vârf al muncii.

Sistemele de ventilație prin alimentare și evacuare sunt una dintre cele mai bune pentru ventilarea spațiilor casnice și industriale. În salonul de înfrumusețare, astfel de instalații funcționează eficient la alimentare și la evacuare în același timp, fără a amesteca fluxurile de aer. Dacă vă pasă de eficiența energetică a ventilației, ar trebui să luați în considerare instalarea ventilației de alimentare și evacuare cu recuperare de căldură.

Principiul de funcționare al unui astfel de sistem este că aerul cald evacuat prin schimbătorul de căldură din cupru (legătură cu gama de modele) încălzește alimentarea rece. Se întâmplă pentru că aerul curge prin canale diferite și, în același timp, recuperarea (returnarea căldurii) este constantă și, prin urmare, eficiența este stabilă. O astfel de ventilație reduce costul utilităților. Pentru că iarna nu trebuie să deschideți ferestrele și să pierdeți căldură pentru a lăsa aerul de locuit să intre în cameră, iar vara – se va păstra răcoros.

Ventilație salon de infrumusețare - proiectarea sistemului de ventilație într-un salon de înfrumusețare

Sarcina principală a sistemului de ventilație al salonului de înfrumusețare este să furnizeze cantitatea necesară de aer proaspăt, să elimine deșeurile și astfel să regleze nivelul de umiditate. După selectarea tipului necesar de sistem de ventilație ar trebui să ia în considerare schema de proiectare.

Nu intrați în panică imediat dacă nu ați mai întâlnit astfel de lucruri. Pentru a face acest lucru, există specialiști în domeniul ventilației, care la cel mai înalt nivel profesional vă vor ajuta să alegeți cea mai bună soluție pentru cel mai bun rezultat.

Atunci când proiectați un sistem de ventilație într-un salon de înfrumusețare, luați în considerare:

În primul rând, acordați atenție zonei cabinei și locației camerei.

De exemplu, dacă ai un subsol, fără circulația aerului proaspăt va fi inevitabil umezeală și pot apărea ciuperci și mucegai.

La proiectarea unui sistem de ventilație, este necesar să se țină cont de dominanța spațiilor și de scopul funcțional al acestora pentru a preveni curgerea mirosurilor și a concentrațiilor de substanțe nocive (lacuri, vopsele, uleiuri etc.) între încăperi speciale, saloane, așteptare. camere si camere administrative

În continuare, acesta este numărul de oameni care lucrează pentru tine. Acest lucru va ajuta la alegerea puterii optime a sistemului de ventilație, care va asigura schimbul constant de aer.

Și, bineînțeles, trebuie să luați în considerare ce gamă de servicii oferiți (pentru coafor aveți nevoie, de exemplu, de ventilație cu o hotă mai mare, iar pentru solar – accent pe afluxul de aer viu).

Conform standardelor de stat pentru construcții în saloanele de înfrumusețare și coafor, valoarea reschimbului este calculată în funcție de suprafața și înălțimea încăperii înmulțită cu multiplicitatea corespunzătoare a numărului de locuri de muncă.

S * h * k, unde k este un coeficient care depinde de numărul de locuri de muncă

Nu intrați în panică imediat dacă nu ați mai întâlnit astfel de lucruri. Pentru a face acest lucru, există specialiști în domeniul ventilației, care la cel mai înalt nivel profesional vă vor ajuta să alegeți cea mai bună soluție pentru cel mai bun rezultat.

Atunci când proiectați un sistem de ventilație într-un salon de înfrumusețare, luați în considerare:

Numărul angajațilorCoeficient
1-21
3-52
>53

De asemenea, merită să alegeți o astfel de ventilație, a cărei instalare nu va dăuna reparației încăperii finisate. Acest lucru este deosebit de important dacă spațiile sunt închiriate. La urma urmei, de ce costul suplimentar, dacă puteți instala ventilația de alimentare și evacuare fără a întrerupe reparațiile literalmente în 2 ore?

ventilatie salon infrumusetare

Vă rugăm să rețineți că experții recomandă utilizarea ventilației forțate dacă sunt mai mult de 5 persoane în cameră și/sau folosesc diferite aparate și produse chimice în același timp. Prin urmare, recuperatoarele sunt cea mai bună soluție. Pentru că vă vor economisi bani la încălzire iarna și la aer condiționat vara.

Și amintiți-vă, indiferent cât de prietenoasă este echipa, indiferent de instrumentele noi pe care profesioniștii le folosesc în munca lor, nu va exista niciun rezultat pozitiv fără un sentiment de prospețime și curățenie.

Contactează-ne și beneficiază de experienta și sfaturile unei echipe  de consultanți  100% specializați in sisteme de ventilație. Către magazinul nostru online aici.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.