Ventilație Școală

Școlile sunt formate din săli de diferite dimensiuni și scopuri funcționale: săli de clasă, sală de sport, ore de informatică etc.

Ventilație școală - cerințe de ventilație

Astfel, în sălile de clasă, norma este de 16 m3/h per elev. Sălile de laborator și orele de informatică necesită 20 m3/h de aer proaspăt de persoană. În săli de sport și cantine nu mai puțin de 50 m3/oră. Parametri microclimatici optimi: temperatura aerului 16-22˚C, umiditate relativa 30-60%, continut de CO2 pana la 1l/m3.

Totuși, dacă schimbul de aer este insuficient, șederea în astfel de spații pune în pericol sănătatea copiilor. Scăderea concentrării și atenției, deteriorarea sănătății, posibila exacerbare a manifestărilor alergice, iar în perioada epidemiologică, elevii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească. Ferestrele deschise nu rezolvă problema, deoarece formează curenți, iar iarna se pierde căldură prețioasă.

ventilatie scoala
ventilatie rezidentiala, ventilatie apartament

Ventilație școală - caracteristici ale proiectării sistemelor de ventilație

Cea mai bună opțiune este de a organiza fluxul forțat și extragerea aerului în instituțiile de învățământ. Pentru că odată cu montarea ferestrelor etanșe, ventilația naturală nu este suficientă. Pentru a obține un echilibru pozitiv, rata de extracție ar trebui să fie mai mică decât rata de intrare.

Ventilația mecanică prin evacuare este amenajată separat în instalațiile sanitare și în încăperile cu hote locale: un laborator chimic cu o cadă de aburi, ateliere cu mașini etc.

Sisteme de ventilație independente sunt instalate în bucătărie, mașină de spălat vase și toalete. Ventilația sălii de mese și a cantinei este proiectată în conformitate cu regulile unităților de catering.

Ventilație școală - ce sistem de ventilație să alegi?

Pentru școli și alte instituții de învățământ, este necesar să se instaleze ventilație de alimentare și evacuare cu recuperare de căldură. Acestea sunt sisteme de ventilație în care există două ventilatoare de fiecare parte care se rotesc în direcții opuse. În consecință, aerul de alimentare și evacuat se deplasează simultan prin diferite canale pentru a se întâlni.

Datorită schimbătorului de căldură, aerul evacuat degajă căldură sursei, acest proces se numește recuperare. Astfel, aerul de pe stradă intră în cameră proaspăt și încălzit la temperatura camerei.

Experții recomandă cumpărarea unui recuperator, după ce au convenit în prealabil dispozitivul necesar și numărul de instalații necesare pentru fiecare sală de antrenament.

ventilatie scoala

Recuperatoarele PRANA sunt o soluție inovatoare de ventilație

Atunci când alegeți un sistem de ventilație, rețineți că iarna camera va fi răcită semnificativ. Și astfel ventilația va trebui să cheltuiască căldură suplimentară. Dacă instalați un sistem de alimentare și evacuare cu recuperare de căldură, dimpotrivă, toată căldura internă este păstrată, în timp ce aerul proaspăt continuă să curgă.

De asemenea, este important ca eliminarea aerului evacuat din cameră să elimine excesul de umiditate, care este cel mai mare inamic al oricărei structuri. Umiditatea excesivă provoacă mucegai și mucegai pe pereți, transpirația ferestrelor. Doar ventilația adecvată poate rezolva în mod eficient aceste probleme.

Contactează-ne și beneficiază de experienta și sfaturile unei echipe  de consultanți  100% specializați in sisteme de ventilație. Către magazinul nostru online aici.

Școala Gimnazială "Liviu Rebreanu"

Școala Nr. 4 - Brașov

Școala Generală "George Enescu"

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.