Întrebări și răspunsuri

Aici găsești cele mai frecvente întrebări care ne-au fost adresate alături de un răspuns clar și un video

Un recuperator este un schimbător de căldură care utilizează căldură de la o sursă externă. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de ventilație a încăperilor. Aerul cald evacuat din încăpere cedează căldură aerului admis de afară prin pereții schibatorului de căldură. Datorită recuperatorului de căldură Prana, coeficientul de eficientă energetică ajunge la 93%.

Sistemul Prana conține și filtre G3 care curăță aerul de polen, spori de mucegai, etc. fapt ce permite alimentarea încăperilor cu aer proaspăt cu un coeficient de calitate energetică de 95-97%.

În timpul verii acesta păstreză răcoarea și confortul aerului condiționat. Acesta este un beneficiu dublu: în primul rând, aerul condiționat va funcționa mai puțin și în al doilea rând, se realizeză economii semnificative de energie in timpul funcționarii sale.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură Prana – a fost proiectat pentru a elimina fenomenele negative din încăperi: umiditate ridicată, mucegai, igrasie. Și conceput cu scopul de a crea condiții confortabile de viață pentru oameni. După ce am luat în considerare toate experiențele anterioare din industrie, am conceput propriile noastre sisteme de ventilație.

Sistemele noastre de ventilație au o serie de avantaje, și anume:

– Dimensiuni compacte. Acesta vă permite să economisiți suprafață utila, deoarece întregul recuperator este ascuns în grosimea peretelui, vizibile sunt doar grilele de ventilație.

– Viteză și ușurință de instalare. Montajul se poate face în doua ore, fară praf și fară a fi nevoie ulterior de alte lucrări de reparație.

– Schimbătorul de căldură este confecționat din cupru. Cupru are o conductivitate termică foarte ridicata. Cupru este un antiseptic natural, ceea ce face imposibilă acumularea bacteriilor și a germenilor în interiorul unității de lucru. Cuprul nu ruginește și nu se deteriorează în timp.

– Admisia și evacuarea aerului se face simultan, fără a se amesteca fluxrilede aer.

– Întreținere ușoară și simplă. O data la fiecare 12 luni ar trebui să fie făcută o curățare mecanica a schimbătorului de căldură, care nu durează mai mult de 15 minute.

– Economie de energie. Consumul de energie electrică este infim, între 4W si 34W în viteza maximă.

– Păstrează compoziția bioenergetica naturala “Prana” pe care o deține aerul.

– Control simplu. Sistemul de ventilație este controlat de o telecomanda sau prin aplicația de telefon mobil.

– Capacitatea de a deveni mai silențios în modul de funcționare “Noapte”.

– Calitate garantată de o experiență de peste 15 ani.

– Un raport preț-calitate foarte bun!

– Garanție la produs de 2 ani.

Aerul condiționat răcorește aerul vara și îl încălzește în timpul iernii, dar nu alimentează încăperea cu aer proaspăt și curat. Spre deosebire de aparatele de aer condiționat, sistemul de ventilație cu recuperare de căldură Prana ne oferă aer curat, mențînându-l cald sau rece.

În plusinstalația de aer condiționat include un filtru, careîn anumite circumstanțe poate fi o sursă periculoasă de acumulare de praf, bacterii și virusuri, care pătrund ulterior în organismul uman. Toate funcțiile suplimentare ale aerului condiționat sunt de fapt o modalitate de a crește valoarea șiîn parte, o modalitate de a neutraliza impactul lui negativ.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură Prana funcționează foarte bine împreună cu aerul condiționat din încăpere, practic se completează reciproc. Aerul condiționat face răcoare iar recuperatorul Prană alimentează încăperea cu aer proaspăt și curatpăstrând răcoarea în încăpere cu ajutorul schimbătorului de căldură.

Atunci când se calculează perioada de amortizare, trebuie luat în considerare faptul  recuperatorul Pranaîn primul rândcreează un microclimat confortabil în casă și elimina efectele negative asociate cu “sindromul casei bolnave”.

Aerul proaspăt și curat ajută la prevenirea bolilor respiratorii, asigura un somn sănătos, energie și stare de bine pentru toată familiaDatorită sistemului de ventilație Pranase îmbunătățește compoziția aerului din casă și se asigura un nivelul optim de umiditate care previne apariția igrasiei și mucegaiului.

Costurile cu tratarea și eliminarea permanentă a fenomenelor negative din locuința este semnificativ mai mare decât costul de instalare a sistemelor de ventilație.

Pe lângă toate acesteadatorită recuperatorului, crește eficientă energetică a locuințeicare înseamnă economii cu cheltuielile de încălzire de până la 30% în timpul iernii și economii de până la 70% din bugetul energiei consumate pentru aerul condiționat în timpul verii.

Recuperatorul Prana, spre deosebire de ventilatoare cu flux reversibil, asigură admisia și evacuarea simultan, iar fluxurile de aer din sistem nu se amestecă. Această este una dintre principalele avantaje ale sistemului de ventilație Prana față de cele cu flux reversibil. Ventilatoarele cu flux reversibil funcționează alternativ, întâi evacuează și apoi alimentează încăperea cu aer. Prin urmare pentru funcționarea corectă a sistemului de ventilație sunt necesare două astfel de unități de ventilație într-o incaprere, care să funcționeze simultan.

Tocmai din acest motiv, ventilatoarele cu flux reversibil ar trebui să fie instalate în perechi. Atunci când o unitate evacuează, cealaltă compensează prin admisie. Ignorarea recomandărilor producătorilor pot duce la consecințe ireversibile. Primele sisteme de ventilație cu flux reversibil care au fost dezvoltate de inginerii germani erau vândute numai în kit dublu. Iar sistemul de ventilație Prana este proiectat să funcționeze cu o singură unitate de lucru în încăpere.

Și în materie de eficientă energetică trebuie să luăm în considerare de asemenea diferențe fundamentale. Având în vedere că schimbătorul de căldură Prana face transferul de căldură în mod continuu și simultan, și eficientă energetică a recuperatorului Prana este constant ridicată. Însă producătorii ventilatoarelor cu flux reversibil măsoară eficientă energetică în momentul de vârf al performanței schimbătorului de căldură, iar cu fiecare secundă după momentul de vârf al schimbătorului de căldură, eficientă scade și aerul admis în încăpere devine mai rece.

Sistemul de ventilație Prana funcționează în mai multe moduri. Nivelul de zgomot la distanta de 3 m de dispozitiv, în timpul funcționarii la capacitate maxima a sistemului de ventilație Prana – nu depășește valoarea de 24 dB, ceea ce este comparativ cu zgomotul aparatului de aer condiționat. În modul de funcționare “Noapte” sistemul de ventilație funcționează aproape silențios și are un nivel de zgomot de doar 13dB.

Recuperatorul Prana NU poate fi instalat deasupra unei surse de foc deschis, și nu poate fi folosit pe post de hota de bucătărie. Cu toate acestea, recuperatorul Prana poate fi perfect utilizat că și ventilație suplimentara pentru bucătărie. Acest sistem de ventilație asigura întotdeauna o cantitate de aer proaspăt cu 8% mai mult decât aerul evacuat, fapt care ajuta la funcționarea mai eficienta a hotei de evacuare a gazelor arse.

Sistemul de ventilație Prana întotdeauna asigura cu 8% mai mult volum de admisie aer decât aerul evacuat. Este important  luăm în considerare acest lucru, pentru  compensează funcționarea conductelor de evacuare din bucătărie și din baieDatorită acestei distribuții proporționale a debitului de admisie și evacuare este posibilă prevenirea fenomenului nedorit de vacuum. Acest fenoment aparent inofensiv se manifestă prin – răspândirea mirosurilor din bucătării și băi în întreagă locuința. Dar adevărată amenințare pentru viață sunt produsele de ardere care nu pot fi evacuate și se infiltreza în camerele de locuit. Otrăvirea cu monoxid de carbon este principala amenințare a sistemelor de ventilație neechilibrate.

Recuperatorul Prana conține filtre G3 care curată aerul de polenul de plante, spori, funingine, puful de la plante,praf grosier metalurgic și clorură de fier.

Filtrele necesită înlocuirea după o perioada de 4-6 luni sau atunci când sistemul notifica acest lucru. Este recomandat să folosiți filtre originale Prana pentru o funcționare corespunzătoare și pentru a preveni deteriorarea sistemului de ventilație.

Sistemele de ventilație Prana sunt protejate cu grile și cu plase speciale, care nu denaturează calitatea aerului șiîn același timpîmpiedică pătrunderea insectelor, pufului și a altor particule mici din aer. În plusdatorită proprietăților naturale ale cuprului (un antiseptic natural cu proprietăți foarte apropiate de argint) din schimbătorul de căldurăse crează un mediu ostil pentru viruși, bacterii, și microbi.

Sistemul de ventilație Prana este un echipament de climatizare, și, la fel că orice alt echipament de climatizare, are premisele pentru formarea condensului.

Cu toate acestea, datorita soluțiilor inovatoare de design, se formează o cantitate foarte mica de condens care, datorita fluxului de aer, este evacuata afara sub forma de abur.

În afara de aceasta, schimbătorul de căldură este montat în perete la un unghi de 3-5° înspre exterior, ceea ce permite prin intermediul unor canale speciale, evacuarea condensului în mod natural în exterior.

Pe parcursul întregii perioade de producție și funcționare a recuperatoarelor PRANA, până acum, nu au fost înregistrate cazuri de îngheț la temperaturi de funcționare de până la -15°C. Pentru a se adapta la condițiile vitrege de iarnă, inginerii noștri au dezvoltat o funcție suplimentară “PREÎNCĂLZIRE”, care va permite să extindeți gamade temperatura de utilizare confortabilă a sistemelor de ventilatie “Prana” până la -30°C. Consumul suplimentar de energie pentru funcția “PREÎNCĂLZIRE” este – de la 30W *ora până la 55 W*ora.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură Prana – este un sistem echipat cu un schimbător de căldură din cupru. Datorita faptului că unda de sunet, înainte de a intra în camera, urmează un traseu complex și rupt prin intermediul schimbătorului de căldură, amplitudinea scade. Că urmare, nivelul de zgomot este de 7-8 ori mai redus decât cel de la sursă.

Sistemul de ventilație Prana este un echipament cu auto-curățare. Dar, o dată la 12 luni (în locații cu un nivel ridicat de poluare a aerului – de mai multe ori), este necesar  se efectueze o curățare mecanică a schimbătorului de căldură care nu durează mai mult de 15 minute.

Pentru a face acest lucru, se deschide grilajul interior, se extrage schimbătorul de căldură din unitatea de operare, după care se curată cu o lavetă umedăSe usucă schimbătorul de căldură și se montează la loc. Atunci când se efectuează aceste operațiuni sistemul de ventilație trebuie deconectat de la alimentarea cu energie.

Lupta cu mucegaiul și igrasia începe cu eliminarea cauzelor apariției acestora. Mucegaiul, igrasia, ciupercă de perete, geamurile pline de condens, umiditatea ridicată în casă – toate acestea sunt consecințele ale unei ventilații slabe.

Geamurile termopan produc o separare ermetică a camerei față de exterior, ele sunt motivul principal pentru care nivelul de ventilație a încăperilor scade drastic.

În fiecare casă există surse de formare a umidității (baiebucătărie). În condițiile în care nu există ventilație în aceste încăperisau este insuficientăumezeală se va acumula și va face condens pe suprafețele reci (geamuri, colțuripereți exteriori). Rezultatul este o umiditate ridicată în apartament și umezeală pe geamuri și perețiÎn plus se produce o scădere bruscă a conținutului de oxigen și o creștere a proporției de dioxid de carbon din aer. Acestea sunt condiții ideale pentru apariția igrasiei și mucegaiului care au un impact negativ asupra sănătății umane.

Sistemul de ventilație Prana nu distruge igrasia și mucegaiul care există deja . Zonele afectate trebuie tratate cu medicamente antifungice. Instalarea sistemului de ventilație va asigura în schimb o ventilație mecanică adecvată, va normaliza atmosfera și nivelul de oxigen în camerași va elimina cauzele apariției igrasiei și mucegaiului.

Contactează-ne

Nu ai găsit răspunsul la întrebarea pe care o aveai?
Trimite-ne un mesaj sau aplează-ne, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri te va contacta.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.