Ventilație Restaurant

Sunteți proprietarul unui restaurant, al unui restaurant sau al unui complex de divertisment? Răsfață-ți clienții cu un aer de calitate.

Ventilație restaurant - problema ventilației restaurantelor și cafenelelor trebuie abordată cuprinzător

Ventilație Restaurant – oferim sisteme de ventilație profesionale pentru îndepărtarea eficientă a mirosurilor alimentare, a fumului de tutun și a altor mirosuri neplăcute. Sistemele de ventilare Prana te scapă de căldura în exces de la gătit în bucătărie și iți aduc de aer proaspăt și curat din exterior.

Sistemul de ventilație al restaurantului este împărțit convențional în aerisirea bucătăriei (camera în care se pregătește ceva (magazin cald și rece)) și ventilarea altor încăperi (hol pentru vizitatori, ring de dans și spațiu de birou). Pentru fiecare încăpere se selectează echipamente specifice de ventilație care îndeplinesc anumite cerințe tehnice sau nevoi speciale.

ventlatie restaurant prana
ventilatie restaurant prana ecovent

Ventilație restaurant - despre necesitatea ventilării holurilor restaurantului

Necesarul de aer pentru sala restaurantului se calculează în funcție de numărul de locuri.

Se recomandă instalarea unei ventilații de alimentare și evacuare cu recuperare de căldură în holul unui restaurant sau cafenea. Acestea sunt sisteme de ventilație în care există atât aer proaspăt, cât și evacuare. În plus, datorită schimbătorului de căldură din cupru conținut în sistem, aerul evacuat transmite temperatura aerului de pe stradă. Astfel, aerul de „stradă” intră în sală nu doar proaspăt, ci și încălzit iarna sau răcit vara. Acest principiu de ventilație se numește recuperare de căldură, iar sistemele de ventilație – recuperatoare. Cele mai bune sisteme moderne de ventilație descentralizată sunt recuperatoarele Prana cu schimbător de căldură din cupru.

In plus, in recuperatoarele Prana fluxul de intrare este intotdeauna cu 8-10% mai mare decat hota, ceea ce compenseaza hota din bai si bucatarie, sau afluxul este reglat daca este necesar.

În plus, se recomandă instalarea aparatelor de aer condiționat. Recuperatoarele pot fi asociate cu aparatele de aer condiționat, făcându-le mai ușor de lucrat. Recuperătorul Prana va menține această temperatură temperatura aerului pe care o va „facă” aparatul de aer condiționat (chiar și atunci când aerul cald este furnizat de pe stradă vara). La urma urmei, rata de recuperare a sistemelor de ventilație casnică este de 92%.

Ventilație restaurant - ventilația bucătăriei unui restaurant

Pentru ventilația bucătăriei restaurantului este de asemenea recomandabil să folosiți ventilație de alimentare și evacuare cu sistem de alimentare și evacuare prin conducte. De obicei, aparatele de aer condiționat nu sunt instalate în încăperile concepute pentru gătit.

În magazinul fierbinte trebuie acordată o atenție deosebită locurilor de formare și de acumulare activă a diferitelor mirosuri: aragazuri, prăjitoare, braziere etc. În astfel de locuri folosiți dispozitive speciale – umbrele de evacuare cu capcane de grăsime, așa-numitele hote de proces. Cel mai bine este să fie din oțel inoxidabil și să poată fi spălate în mod regulat. Capcanele de grăsime protejează ventilatoarele de murdărie și grăsime.

ventilatie restaurant

Capacitatea și performanța sistemului de ventilație din bucătăria unui restaurant, cafenea sau bar se calculează în funcție de echipamentul folosit în bucătărie. Astfel, umbrela hotei de proces ar trebui să fie cu 10 cm mai mare decât plita.

De exemplu: dacă dimensiunea plăcii este de 600×600 mm, atunci instalați o dimensiune de umbrelă de 800×800 mm. Apoi motorul ventilatorului de evacuare trebuie să asigure schimbul de aer de cel puțin 800-900 m3 pe oră.

Atunci când proiectați ventilația bucătăriei restaurantului, ar trebui să aveți în vedere și faptul că aerul proaspăt ar trebui să fie furnizat cu 8-10% mai puțin. În acest fel, mirosurile din bucătărie nu vor pătrunde în hol. Echilibrul aerului în bucătărie sau în magazinul fierbinte este restabilit prin asigurarea ventilației de alimentare, care este instalată în bucătărie pe partea opusă hotei.

Pentru modelele industriale, pe alimentarea cu aer din fața recuperatorului este instalat suplimentar un filtru de aer grosier, ceea ce prelungește funcționarea sistemului.

ventilatie rezidentiala, ventilatie apartament

Alegerea instalării unui sistem de ventilație pentru restaurant

Algoritmul este foarte simplu:

Specialiștii noștri vor proiecta gratuit ventilația întregii unități și vor recomanda cele mai bune soluții de ventilație.

Un restaurant, cafenea, bar sau pub nu este doar un loc, un interior confortabil și o bucătărie delicioasă, ci și o ventilație adecvată. 

Contactează-ne și beneficiază de experienta și sfaturile unei echipe  de consultanți  100% specializați in sisteme de ventilație. Către magazinul nostru online aici.

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.