Cum alegi ventilația corectă pentru clădirile comerciale?

 

Instalarea unui sistem de ventilatie este un proces necesar pentru organizarea unui schimb de aer într-o clădire industriala. Diferența dintre o ventilație industrial și rezidențială este că cel industrial este cu un debit mai mare de aer , presiune înaltă, fiabilitate, capacitatea de a funcționa ca parte a unui singur sistem, controlat dintr-un panou de control.

Aveți grijă să va faceți afacerea cât mai eficientă din punct de vedere energetic și să aveți în încăperi doar aer de înalta calitate!

Compania PRANA produce sisteme de ventilație industrială cu recuperatoare din cupru sub brandul Prana, care au toți parametrii necesari și satisfac toate cerințele specifice pieței. Sistemele de ventilație din modelele PRANA250PRANĂ-340S și PRANA-200C sunt module compacte destinate ventilației industriale.

Unde pot fi montate acestea:

 1. centre comerciale
 2. fabrici și uzine;
 3. centre sportive și fitness;
 4. piscine, bazine și centre SPA;
 5. restaurante pub-uri și cluburi de noapte
 6. unități agricole de producție și depozitare
 7. clinici și spitale 
 8. biserici
 9. clădiri de birouri

​​​​​​

Având în vedere problemele legate de ventilația industrială (poluarea mediului înconjurător), trebuie remarcat faptul că înlocuirea condițiilor industriale necesită în mod fundamental alte soluții pentru a asigura noi condiții tehnice și tehnologice. Până nu demult, ventilatoarele de extracție asigurau cea mai mare parte a ventilării unităților industriale de producție. Însă situația s-a schimbat.

Ce nevoi specifice avem astăzi ?

• Procese tehnologice diferite. Divizarea sarcinilor tehnice necesită și spații de ventilație industriale în zone locale. În conformitate cu cerințele tehnice sau ciclul tehnologic, constatăm că 90% din aceste zone nu depășesc suprafața de 200m2. Iar sistemele industriale de ventilație centralizate care să gestioneze diferit fiecare zonă în funcție de parametrii specifici, sunt foarte scumpe.

• Raționamentul economic. Dacă comparăm costurile pentru un sistem de ventilație centralizată și o soluție descentralizată de ventilație a spațiilor industriale mai mici de 1000m2, constatăm cu ușurință că este mai ieftin, mai simplu și mai rapid să montăm cinci sisteme descentralizate în loc de unul centralizat. În același timp, observăm că cinci sisteme de ventilație industrială descentralizată pot oferi un microclimat diferențiat în toate cele cinci zone locale ale spațiilor, pe când un sistem de ventilație centralizat de obicei poate ventila întreagă clădire în aceiași parametri.

Principalele cacacteristici ale unui sistem de ventilație industiale eficient sunt:

 •   Sistem de ventilație cu recuperare de căldură (economisirea căldurii în timpul iernii și răcirea aerului în timpul verii);
 •   Sistem de ventilație cu reglare separată pentru admisie și evacuare;
 •   Posibilitatea creșterii rapide a extracției pentru a elimina căldură excesivă, în special în timpul verii;
 •   Programarea funcționarii sistemului de ventilație industrială în intervalul de până la 1000 m3 (30%) și 400-600 m3 (60%);
 •   Compactitate, fiabilitate, greutate redusă;
 •   Capabilități constructive pentru utilizarea cu canale și fără canale;
 •   Consumul redus de energie pentru ventilația industrială.

Ce modele PRANA puteți utiliza  pentru ventilația industrială

PRANA va propune o serie de sisteme inovatoare de ventilație descentralizată cu recuperare de căldură model «Prana-200C» din gama comercială și semi-industrială, și sisteme de ventilație centralizată model «Prană-340S» cu schimbător integrat de căldură de înalta eficientă din cupru, cu o capacitate de admisie/evacuare de până la 1100m3 recuperând căldură și menținând calitatea  aerului în încăpere.

Cum va ajută sistemele de ventilare PRANA :

-ve-ti avea o ventilație de cea mai bună calitate,

-se va menține nivelul de temperatură și umiditate

-se va reduce probabilitatea unor incidente

-va elimina sau va reduce concentrația de substanțe nocive în aer.

Așadar, montarea unui sistem de ventilație într-o clădire industrială înseamnă un pas extrem de important, deoarece acesta vă va crea un microclimat sănătos mai ales pentru angajați care se vor simți mult mai bine. Vor avea o stare de bine și cu singuranță capacitatea de muncă va crește.

Articole recomandate

SOLICITĂ OFERTA PERSONALIZATĂ

Pentru a afla prețurile produselor sau alte informații necesare, apelați-ne cu încredere.