Recuperatoarele Prana – cea mai bună soluție pentru ventilaţie

Recuperatorul PRANA este un sistem de ventilaţie cu dublu flux (admisia şi evacuarea aerului se face simultan, fără a se amesteca fluxurile de aer). Iar în calitate de recuperator de căldură, se foloseşte un schimbător de căldură din cupru. Sistemul elimină aerul contaminat şi bogat în dioxid de carbon din încăpere şi asigură admisia de aer proaspăt şi curat din exterior. Totodată fluxul de admisie şi evacuare al aerului trece prin canale diferite şi nu se amestecă. În timpul ventilaţiei, prin schimbătorul de cupru se produce transferul de căldură, care de fapt şi asigură eficiența energetică a sistemului în orice anotimp.

Sistemul funcţionează foarte simplu; aerul încălzit este evacuat din încăpere prin schimbătorul de căldură care cedează căldura prin peretele schimbătorului de căldură către aerul admis în încăpere. Datorită recuperatorului PRANA, coeficientul de recuperare a căldurii ajunge la 95%. Recuperatorul PRANA conţine un filtru tip G3 pentru praf și polen și nu conţine  filtre tip HEPA, Datorită acestui fapt, coeficientul calităţii energetice a aerului admis în încăpere este de 95-97%.

Recuperatoarul Prana poate fi alegerea corectă şi pentru tine!

Principalul obiectiv al inginerilor care au dezvoltat sistemul de ventilaţie cu recuperare de căldură PRANA a fost păstrarea calităţii bioenergetice a aerului admis. În recuperatorul PRANA sunt utilizate tehnologii de filtrare care dezinfectează şi păstrează proprietăţile naturale ale aerului şi a componentelor sale bioenergetice. Iar eficiența energetică de recuperare a căldurii a fost rezolvată cu succes prin instalarea unui schimbător de căldură eficient. Sistemul, care a fost creat ca urmare, furnizează aer proaspăt şi curat în încăpere, şi păstrează componenta energetică, inclusiv compoziţia ionică naturală a aerului. Aerul din încăpere, păstrează aceeaşi bioenergie ca şi în natură, iar aceasta creează un confort sporit în casă. Noi ştim că un microclimat sănătos - adică aer proaspăt şi curat, pereţi fără igrasie şi mucegai, şi geamuri uscate şi fără condens sunt elemente importante pentru sănătatea familiei. Alt element important este eficienţa energetică ridicată şi păstrarea energiei în încăpere, care înseamnă economii cu cheltuielile de încălzire de până la 30% în timpul iernii, şi economi de până la 70% din bugetul energiei consumate pentru aerul condiţionat în timpul verii.

Якісне повітря 

Organismul uman are nevoie doar de: apă curată, mâncare sănătoasă şi aer proaspăt. Pentru a fi sănătoşi trebuie să avem grijă de imunitatea organismului. De aceia ventilarea încăperilor în care ne petrecem timpul este vitală. Fără aer nu putem supravețui – aerul este cea mai importantă nevoie umană. De aceea când avem nevoie urgent de ceva suprem: ”am nevoie ca de aer…” Sistemul de ventilaţie cu recuperare de căldură PRANA rezolvă cei mai importanţi trei indicatori ai confortului dintr-o locuinţă: Scade nivelul de CO2 şi aer poluat, scade Umiditatea şi păstrează Căldura în casă.

Recuperarea de caldură - cea mai modernă metodă de economisire a energiei

Dacă alegeţi o ventilaţie simplă pentru casă trebuie să acceptaţi că iarna va patrunde în casă aer rece iar vara aerul fierbinte de afară. Acest lucru nu se va întâmpla dacă veţi folosi un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură PRANA. Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură devin din ce în ce mai populare pentru că aceste sisteme menţin căldura în încăpere în timupul iernii, iar în timpul verii păstrează răcoarea aerului condiţionat, ceea ce înseamnă economii semnificative la energia consumată de instalaţia termică şi de aerul condiţionat. În timpul funcţionării, recuperatorul PRANA consumă între 4 și 17 W/oră. În epoca geamurilor termopan mulţi proprietari trăiesc experienţe neplăcute manifestând crize de astm, alergii şi alte boli periculoase legate de aparatul respirator. Nu doar familia suferă dar și casele sunt afectate de umezeală, igrasie și mucegai, efectele negative asociate cu ,,sindromul case bolnave,, Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu recuperatoarele de căldură PRANA.

Avantajele sistemelor de ventilatie PRANA:

 • Schimbătorul de căldură din cupru, oferă o recuperare naturală excelentă şi un aer curat, fără microbi şi bacterii, deoarece cuprul este un antiseptic natural. Nu rugineşte şi nu se strică şi are unul din cei mai înalţi coeficienţi de transfer termic;
 • La modelele concepute pentru aplicaţii rezidenţiale cantitatea de aer admis în încăpere este cu 8% mai mare decât cantitatea de aer evacuat, pentru evitarea creării unui vid de presiune în încăpere;
 • Datorită celor două motoare care permit dublu flux, recuperatorul PRANA rezolvă de unul singur problema ventilării şi înlesneşte munca sistemelor de ventilaţie din bucătărie şi baie.
 • Admisia şi evacuarea aerului se face simultan, fără a se amesteca fluxul de aer;
 • Randamentul de recuperare a căldurii este constant pe toata perioada de funcționare a recuperatorului. 
 • Dimensiuni compacte, tot corpul recuperatorului este ascuns în grosimea peretelui;
 • Simplitate şi rapiditate în instalare, specialiştii montează recuperatorul în circa 2 ore, fără să fie nevoie ulterior de alte lucrări de reparaţie;
 • Sistem de comandă comod cu ajutorul unei telecomenzi sau aplicației de telefon mobil: Prana Remote Control;
 • Economii simţitoare la factura de încălzire şi energie electrică;
 • Reâmprospatarea încăperilor cu aer oxigenat, cu păstrarea calităţilor energetice naturale «PRANA» ale aerului;
 • Senzori de temperatura, senzor umiditate, senzor CO2 Senzor VOC senzor Presiune Atosferica și regim Auto (pentru nivelul de echipare Premium Plus)
 • Nu se crează diferențe de presiune în încapere.
 • Accesibilitate şi uşurinţă la întreţinerea sistemului;
 • Silenţios în modul "Noapte" si in primele viteze de funcționare;
 • Calitate garantată de o experienţa de peste 15 ani;
 • Preţ corect şi accesibil ca raport "preţ-calitate".

Alege recuperatorul care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale din Gama Rezidentiala sau Industriala

Sau cere o OFERTA PERSONALIZATA

 

Întrebări și comenzi